Landsmøde 2015 blev en fantastisk dag

Landsmøde 2015 blev en fantastisk dag

07-10-2015
Inderst Inde
”Da jeg for 17 år siden blev bedt om at lave en dansk version af den svenske sang ”Under ytan” af Uno Svenningsson og om at træde ind i bestyrelsen for Natteravnene, blev det starten på et kærlighedsforhold, som har varet lige siden,” fortalte Søs Fenger, inden hun traditionen tro sang ”Inderst Inde” med en stemme og intensitet som fyldte den store sal med 290 Natteravne på Hotel Nyborg Strand.

Leif Christiansen præsenterede dagens program og takkede de SeniorInstruktører, som har deltaget i sparringsgruppen for Landsmødet.

Adm. Dir Thit Aaris-Høeg bød velkommen og fortalte om Fonden for Socialt Ansvars arbejde og organisering. ”Det er mit første Landsmøde, og jeg er overvældet over alle de gule mennesker, som er her. Det er rart, at vi får hilst på hinanden, og det er en stor fornøjelse at stå her, også med nordiske partnere repræsenteret, og mærke det store fællesskab.”

Janne Lundholm fra Nattvandring.nu fortalte om, hvordan de svenske nattevandrere er organiseret. De har bl.a. cyklende Natteravne, MC-Natteravne og nu også Natteravne til hest.
”Vi taler altid om nattevandring, men vi har også dagsvandringer, hvor pensionister går om dagen, i indkøbscentre og ved skoler – nogle steder tilbyder kommunerne, at Natteravnene kan spise gratis med i skolerne, når de spiser med eleverne, og på den måde bygger vi bro mellem unge og ældre.”

Sekretariatschef for Natteravnene i Danmark, Dan Taxbøl fortalte om vigtigheden af det nordiske samarbejde, og opfordrede til, hvis man holder ferie i Norge eller Sverige, at tager kontakt med lokale Natteravneforeninger og kommer med på nattevandring. Det er af stor værdi for Natteravne at udveksle erfaringer, og det giver de unge en ekstra dimension at møde Natteravne fra andre lande. Netop samarbejde mellem foreningerne er et af fokusområderne for Landssekretariatet.

”For 1½ år siden spurgte vi om jeres udfordringer i foreningerne, og hvad vi skal bruge vores tid på at servicere jer med. Vores 4 fokus områder er derfor de udfordringer, I ser som de mest presserende: Hvervning af nye frivillige, samarbejde med SSP, de unges kendskab til Natteravnene og motivation til samarbejde på tværs af foreninger,” sagde Dan Taxbøl, som også fortalte om kommende kampagner, PassionsGuiden, nye high visibility jakker og at vi skal huske at genfortælle vores vision og formål: At skabe tryghed og omsorg for børn og unge.

Spor
Alle deltagerene havde ved tilmelding meldt sig til et Spor med relevante emner for arbejdet som Natteravn og de udfordringer foreningerne møder på deres vej.
 • Spor 1 - Hvervning med succes med Tommy Krabbe
  Natteravneforeningerne oplever, at alle synes at Natteravnene gør et fantastisk stykke arbejde og indsatsen bliver rost til skyerne. Derimod kniber det ofte, når vi spørger om de selv vil give et bidrag til trygheden og livsglæden som Natteravn. Sporet giver viden om og inspiration til hvordan man motiverer til at blive Natteravn og få flere op af sofaen.
 • Spor 2 - Ungdomskulturen anno 2015 med Jakob Demant og Sonny Singh
  Ungdommen nu om stunder er ikke hvad den har været – sagt til alle tider. Så hvordan er ungdommen så nu om stunder her anno 2015. Det bliver belyst fra et videns- og faktasynspunkt og fra en ung selv.
 • Spor 3 - NR historier - sådan fortælles de gode historie med Ann Rosenbom
  Det er ikke alle, som kender Natteravnene. Derfor er det vigtigt, at vi er synlige i medierne, og husker at fortælle om Natteravnenes værdifulde indsats. På dette Spor arbejder vi med hvad der er den gode Natteravnehistorie. Både PR, web og sociale medier med eksempler fra presseklip, - hjemmesider og Facebook.
 • Spor 4 - Motivation af de frivillige med Leif Christiansen
  – udfordring eller en ønskeopgave? "Uha, hvor er vores frivillige dog sløve til at svare – hvorfor forstår de dog ikke hvor vigtigt det er at melde tilbage, når vi skriver … det er altså bøvlet og træls at arbejde med sådan en flok"... Kan du genkende oplevelsen i dette (ganske vist noget firkantede formulerede) udsagn?

Peder Dahlgaard, leder af Skuespillerskolen i Odense
”Teenagere er eksperter i at aflæse kropssprog, som udgør 80 % af vores kommunikation. Mennesker aflæser hele tiden ubevidst, hvad vi kommunikerer nonverbalt. Når I arbejder ude i nattelivet, er bevidstheden om, hvad jeres kropssprog udstråler vigtig. I skal udstråle en voksen autoritet, uden at skræmme de unge, og det er en svær balancegang – og autoriteten og tilliden vises nonverbalt,” forklarede Peder, som leverede et yderst underholdende foredrag om kropssprog, status og relationer mellem mennesker.”

På Landsmødet blev to prisvindere kåret - Årets Natteravn gik til Hanne Sandgaard fra Herning.
Motivation: Hanne indsats har været på flere planer i forbindelse med Natteravnene. Som Natteravne, i bestyrelsen og i netværket. Hanne har i 15 år gjort en kæmpe indsats for foreningen i både op og nedgangstider, og har formået at holde sammen på Natteravnene i Herning da de var tæt på en lukning. Hun har været den drivende kraft når der skulle søges sponsorer, og holdes foredrag på byens skoler. Hanne Sandgaard var ikke selv tilstede på mødet, så prisen blev modtaget af foreningen, der efterfølgende overrakte den til Hanne.
Titlen Årets Natteravneforening gik til foreningen i Grenå.
Motivation: Foreningen er gået fra tæt på nedlæggelse til en blomstrende forening på kort tid, med stor aktivitet blandt de frivillige, medlemmerne i bestyrelsen og med vandringer hos de unge på gaden. Foreningen består i dag af ligeved 40 frivillig, har opnået 700 likes på deres Facebook profil, alt sammen noget som vidner om stor fokus og opbakning fra borgerene i og omkring Grenå. Alt dette på trods… Stort tillykke til begge prisvindere…!

Klippekort og Netværkstrækning
Igen i år havde vi fået mange flotte præmier til Klippekorttrækningerne fra vores sponsorer, Falck, Carlsberg, DSB, AnyMac, DFDS, GN Thermolux, Niels Thorborg, DSB Kursuscenter, Jyske Bank, Skandia, Lars Mogensen/Conflick.dk og Line Risberg. 22 trækninger til frivillig som har gået 5 gange, og hvis forening var repræsenteret på landsmødet, blev det til. Præmierne gik til frivillige fra foreningerne i Varde, Munkebo, Næstved, Haderslev, Vejen, Silkeborg, Greve, Ældre Sagen Århus, Grenå, Albertslund, Skive, Køge, Rødovre, Viborg, Frederikshavn.

Og som noget helt nyt, har vi efter Landsmødet trukket tre præmier til frivillige som er registreret på frivillig.natteravnene.dk og som har gået mere end 4 gange (Ture som i systemet er registreret med OK) Præmierne sendes direkte til Jonna Nielsen fra Aabenraa, Per Christensen fra Holbæk og Villy Bærtelsen fra Skovlunde.

I år havde vi ligeledes fået tre flotte præmier til netværkstrækning mellem de tilstedeværende netværk. Alle præmier var foredrag, som gik til netværk 1-Vendsyssel/Hanredder (Fra perker til projektleder med Alexander Behrang Keshtkar) netværk 4-Østjylland (Ecstasy-pillerne er ikke et 90’er fænomen, med Line Risberg) netværk 15-København Vestegnen (Konflikt- og krisehåndtering i nattelivet, med Konfliktinstituttet)
Stort tillykke til jer alle..!

Tak for denne gang, vi ses igen til Landsmøde den 1. oktober 2016.
Se flere billeder fra dagen her