Kampagnen mod knive i nattelivet

Kampagnen mod knive i nattelivet

09-12-2012

Kære Ravne i Grenå.

 Det Kriminalpræventive Råd afholder  ”Kampagnen mod knive i nattelivet” i ugerne 50, 51 og 52.

 Kort om kampagnen

Flertallet af danske unge mener, at volden i nattelivet er stigende og at ”en del til alle” bærer kniv i byen. Virkelighedens tal fortæller os, at det heldigvis forholder sig markant anderledes. Volden i nattelivet er faldende, og under 2 % af målgruppen har haft våben med i byen.

Det betyder altså, at der er ekstremt stor forskel på den oplevede virkelighed og den faktiske virkelighed, hvilket skaber en unødvendig utryghed blandt de unge og øget risiko for, at flere vil tage våben med i byen.

Kampagnen skal derfor ændre de unges normopfattelse , så de får et realistisk billede af virkeligheden. Formålet er, at styrke trygheden blandt de unge og dermed nedsætte risikoen for at flere griber til våben.

 Kampagnen er landsdækkende og I vil få nærmere orientering så snart vi har selve  materialet fra Det Kriminalpræventive Råd.

 I den forbindelse er vi blevet tilbudt noget kampagne materiale, som for Natteravnenes vedkommen  består af nogle ”klistremærke tatoveringer” som man han dele ud  til de unge.

Vi er selvfølgelig også med til dette.

Vi ses på gaden.