Undervisningsminister Christine Antorini på tur...

Undervisningsminister Christine Antorini på tur...

13-05-2015
I uge 18 fik Natteravnene i Hillerød en henvendelse fra Undervisningsministeren Christine Antorini, som spurgte om hun kunne komme med ud på en vandring som Føl. Det var hun så fredag den 8. maj, på hold sammen sammen med Vivi Wøldike og Tommy Bjerregaard.

"Vi mødtes kl. 22.00 i vores lokaler, hvor vi startede aftenen med at fortælle Christine om Natteravne konceptet, og om hvordan Hillerød tog sig ud i Nattelivet, og vi fortalte om hvordan og hvornår Natteravnene var startet i Hillerød" fortæller Vivi som er formand i foreningen, og fortsætter..."Christine havde lidt ”kriller” i maven da vi iførte os vores gule jakker og derefter fyldte lommerne med bolcher og kondomer" smiler hun.

Charlotte fra Ålborg fik sig en god snak med undervisningsminister Christine Antorini. Charlotte havde aldrig højt om Natteravne i Ålborg, og hun gav ministeren et varmt knus.

Holdet startede ud omkring kl. 22.30, og havde fotograf/journalist Lennart Weber med sig på vandringen, og der gik ikke længe inden de havde kontakt med de første unge mennesker, som ville have en snak og et bolsje. Aftenen gik stille og roligt, med en masse dejlige unge mennesker som var glade for at få et bolche og en snak, og Christine fik en lang snak med en af dørmændene på det største Diskotek i Hillerød. De unge ville meget gerne have taget billeder sammen med Natteravnene, og at det var Undervisningsministeren der var med, interesserede de sig slet ikke for.

"Jeg blev positivt overrasket over den gode stemning blandt de unge i Hillerøds natteliv, siger undervisningsminister Christine Antorini, og fortsætter...De unge vil gerne snakke, og man oplever virkelig, at de føler sig trygge i byens gader sådan en fredag aften.
Det er den bløde forebyggelse, som den Natteravnene står for, der er så vigtig. Jeg var med i et team på tre modne voksne, og jeg fik en god introduktion til, hvad man som frivillig kan gøre i natte-miljøet. Indsatsen har en effekt, og det skal vi fortælle om...! På landsplan falder kriminaliteten, og det gør sig også gældende i Hillerød, hvor den mindre farlige vold er faldet. Det er opløftende, og det ser sådan ud hele vejen rundt. For mig er der ingen tvivl om, at Natteravnene i høj grad bidrager til at skabe tryghed i nattelivet" slutterr hun og takker rigtig mange gange for det store arbejde Natteravnene gør...!