Nordisk Natteravne Dag fejret fra nord til syd..

Nordisk Natteravne Dag fejret fra nord til syd..

16-09-2013

Hundredvis af Natteravne trak i de gule jakker i højt solskin mellem kl. 10.00 & 14.00 da hele norden fejrede Nordisk Natteravne Dag i lørdags den 14. september. Dagen bliver brugt på, at fortælle om den frivillige indsats, som gør en stor forskel.

Det var første gang efter 10 år at der igen blev fejret Nordisk Natteravne Dag i hele landet efter den oprindelige tanke, hvor de enkelte lokale foreninger selv, eller eventuelt i Netværkssamarbejde, går sammen om arrangementer så hele landet igen kan blive malet gul.

I Esbjerg blev gaderne fyldt med 45 frivillige fra de mange foreninger i Netværk 6, for sammen at vise byen, at der er en samlet indsats på vej for den lokale tryghed og omsorg. Natteravnene mødtes fra morgenstunden til morgenbrød og kaffe.

Esbjerg Kommunes viceborgmester Jakob Lose tale for de mange fremmødte, og sagde blandt andet - "De spiller en stor rolle. Det har stor værdi, at de unge mennesker bliver mødt af voksne uden fordomme".
Læs artikel fra DR.dk her

Fra Ribe tog en flok toget til Esbjerg, for at mødes med de mange andre frivillige i Netværket, så de sammen kunne være med til at profilere det frivillige arbejde.

I Gørlev fik de handlende i Super Brugsen sig noget af en oplevelse, da Natteravnene pludselig "smed tøjet" og i T-shirt dansede Harlem shake, for på en noget anderledes måde at gøre opmærksomme på deres frivillige arbejde. Godt gået..!!

I Nuuk blev dagen markeret ved, at Natteravnene fortalte om deres indsats og opfordrede alle ansvarlige voksne, uanset alder og baggrund, til at tage en prøvetur. Og ikke mindst blev der hygget om store og små, og mange balloner blev pustet op, så kinderne blev helt ømme.

I Stenløse kunne forbipasserende i Egedal Centret også få en snak med de frivillige.

I Roskilde var Natteravnene samlet på Stændertorvet, hvor mange hundrede balloner blev givet til glade børn, bolsjer til de lidt større og brochurer til de voksne. Det var en flot dag med høj sol og mange interesserede. Seks ansvarlige voksne var friske, og skrev sig op til en prøvetur i Roskildes natteliv.

I Netværk 16 - København Sydkysten blev S-toget flittigt brugt for her at møde og tale med de passagerer, som skulle ud i det blå. De mange Natteravne stak hovederne ud for at vinke til fotografen da de var nået til Brøndby Strand St.

I Næstved var Søs Fenger, som sidder i Fonden for Socialt Ansvars bestyrelse, på plakaten, og friske Natteravne omkransede deres ledestjerne - "Inderst Inde" :-)

En dejlig formiddag, med mange glade mennesker i byen. Hvor der blev uddelt godt med flyers om Natteravnene, balloner, flag og bolcher til børnene. .

Og i Sønderborg..
Her skulle man heller ikke blive urolig, hvis man mødte flere Natteravne end normalt - Klik og læs.

Dette er blot et lille udpluk fra de mange foreninger, som dagen igennem markerede de mange timer de til hverdag er på gaden, året rundt, om solen skinner, om det regner, sneer...eller blæser.

Vi ved at Natteravnene også var på gaden i følgende byer:
Gråsten, Horsens, Pandrup, Saltum & Frederikshavn (Netværk 1), Ruds Vedby, Rønne, Silkeborg, Viborg, Vordingborg, Aarhus og mange flere steder...