10 år med Natteravnene i Haderslev

10 år med Natteravnene i Haderslev

02-12-2015
Den 1. december 2015 fyldte Natteravnene i Haderslev 10 år.

Initiativet til opstart blev taget af Pia Mikkelsen, der fik 3 borgermøder stablet på benene, og der igennem fik sat gang i Natteravnene i Haderslev. Gennem årene har de skiftende bestyrelser holdt foreningen på toppen, og der er pt. 28 aktive ravne i Haderslev - men der er altid plads til flere.

“Vi har valgt at fødselsdagen skal fejres i forbindelse med den årlige generalforsamling til foråret. Så gør vi lidt ekstra ud af den” fortæller kasserer Erling Paulsen.

Gennem årene har Natteravnene oplevet, at Haderslev by er blevet mere rolig. De seneste år har der gudskelov været langt mellem de alvorlige episoder. Men det betyder ikke at Natteravnene “holder fri”. “Vi glæde os over roen der hersker i byen, og bruger vores nattevandringer til at sprede hygge og tryghed for de unge.” udtaler den nuværende formand Gitte Messerschmidt. 
En af Natteravnenes “store” aftner er J-dag som blev afviklet i november. Igen i år blev det er sjov og hyggelig aften/nat, med latter og gode snakke med de mange jule-øl-drikkende mennesker i byen.

De frivillige i Natteravnene spænder vidt. Aldersspredningen er fra 20 til 80. Der har været en kørestolsbruger som aktiv Natteravn. “Det kræver ingen særlige evner at være Natteravn. Alle er velkomne til en prøvetur. Vi har altid plads til flere” siger Dorrith Hede, bestyrelsesmedlem.

Natteravnene er de ædru voksne i nattelivet. De er der for at hjælpe og snakke - og så er der bom og kondomer i lommerne.

Arkivfoto: J-Dag 2014